Coaching is geen training, en het is ook geen therapie. Coaching helpt je op een pragmatische manier om je doelen te bereiken. De basis is dat jij de antwoorden hebt, mijn taak is om je te helpen deze antwoorden te vinden, met behulp van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen. Coaching geeft inzicht en helpt je in actie te komen, zodat je niet alleen aan het praten bent, maar duidelijke stappen maakt naar je doel.

Way coaching is voor jou als professional wanneer je: 

  • meer voldoening wil halen uit je werk en/of leven;
  • meer inzicht wil krijgen in je gedrag en het effect hiervan op anderen;
  • werkdruk en stress ervaart;
  • je grenzen beter wil (her)kennen en nee leren zeggen ( of juist wanneer en hoe voluit 'ja' te zeggen);
  • beter met onzekerheden wil leren omgaan en weerbaarder wil worden;
  • vol zelfvertrouwen heldere keuzes wil maken; 
  • assertief wil zijn op een manier die bij jou past;
  • je relaties op zakelijk (en mogelijk privé-)gebied wil verbeteren;
  • jezelf vol zelfvertrouwen wil presenteren;

Kortom: Way coaching is voor jou als je je persoonlijke doelen wil behalen!


Vrijblijvende intake

We beginnen altijd met een vrijblijvend intakegesprek (telefonisch/videobellen). In dit gesprek leren we elkaar kennen, bespreken we wat je met coaching wil bereiken en hoe ik dit kan ondersteunen. Aan het einde van het gesprek beslis je of je met mij deze weg wil bewandelen. Ik maak een voorstel op basis van wat we hebben besproken.

Coachingsessies

Gemiddeld zijn 6 sessies van maximaal 1,5 uur nodig om je doel te behalen. Elke sessie beginnen we met jouw behaalde successen, klein of groot. Dit kan zijn van het gewaar worden van bepaald gedrag of gedachten tot een echte verandering in gedrag of hoe je je voelt. We bespreken dit en doen oefeningen die je helpen om inzicht te krijgen, keuzes te maken en stappen te maken naar je persoonlijke doel. We sluiten elke sessie af met het bepalen wat je kan uitwerken of gaan doen met het geleerde in de praktijk.

Evaluatie en afsluiting

Halverwege evalueren we om te bekijken of je goed op weg bent naar je doel en of je de juiste ondersteuning krijgt. We sluiten het traject als je je doel hebt bereikt, of als je het zelfvertrouwen hebt dat je met de geleerde tools je doel zelf kan bereiken.

We plannen de sessies op basis van beschikbaarheid. Normaalgesproken plan ik 2 weken tussen sessies, zodat je het geleerde in praktijk kan brengen. Naar het einde van het traject heb je mogelijk voorkeur om meer tijd tussen de sessies te plannen, dit gaat in overleg.